Ragazze bespeelt de Nacht

Laatste concert van vorig seizoen gemist? Nocturne met Ragazze Kwartet en Anne Vegter nog één keer te zien in Kasteel Nyenrode. Het dynamische en veelzijdige ensemble dat met een “..magistrale sound en emotionele energie..” en met “..volwassen eigenheid en intens muzikaal..” de nacht zal bespelen in haar nieuwste programma Nocturne. Bekijk ook de trailer hier onderaan!  

Een betoverend en poëtisch concert over de nacht. In klanken, in beelden, in woorden. Met: Ragazze Quartet, altvioliste Dana Zemtsov, celliste Ketevan Roinishvili en Dichter des Vaderlands Anne Vegter.

Anne Vegter vertelt verhalen over dromen, over slapeloosheid en over een nachtelijke relatie. De sfeer is broeierig, zowel de dood als de liefde zijn nabij. Haar teksten zijn verweven met de muziek. De werken van Ligeti, Riley en Schönberg vertegenwoordigen onmiskenbaar de nacht. Verklärte Nacht, destijds een muzikale vertaling van het gelijknamige gedicht van Dehmel, wordt nu gekoppeld aan een nieuw gedicht van Anne Vegter en krijgt daarmee een actuele stem en nieuwe betekenis. Maarten Warmerdam creëert met zijn lichtontwerp een gitzwarte nacht.

Programma
György Ligeti                       Strijkkwartet no.1 ‘Metamorphoses Nocturnes’
Terry Riley                           Sunrise of the Planetary Dream Collector
Arnold Schönberg               Sextet op.4 ‘Verklärte Nacht’

Nocturne | Ragazze Quartet, Dana Zemtsov  altviool, Ketevan Roinishvili  cello, Anne Vegter teksten. Lichtontwerp Maarten Warmerdam, eindregie Anthony Heidweiller en dramaturgie Dagmar Slagmolen.

Donderdag 15 september 2016 | 20.30 uur | Breukelen, Koetshuis Kasteel Nyenrode