Prachtig beeld, verhalen en muziek

Persoonlijke verhalen komen tot leven met verhalenverteller Sahand Sahabdevani met prachtige beelden gemaakt door Chidi. Sahand luistert met vijf mensen naar muziek Bach, Chopin, Richard Strauss, Kreisler en Piazolla. Wat brengt de muziek bij hen teweeg, welke emoties raakt het aan, welke herinneringen roept het op? Sahand creëert voor het concert Dedications verhalen als omlijsting bij de muziek. Dit is deel 1 in de serie van 5. Er volgen dus nog 4 die te zien blijven op de website om nog eens na te mijmeren bij de muziek….

Persoonlijke verhalen bij de muziek uit het publiek

„Ik vind dat ongelooflijk mooi en respectvol. Soms praten mensen over muziek als een concurrentiestrijd, maar dat vind ik vreselijk. Ik ben niemands concurrent. Muziek maak je juist samen”, zegt Philippens (1986) aan de telefoon vanuit haar huis in Berlijn.

Het programma ‘Dedications’ van violiste Rosanne Philippens en verhalenverteller Sahand Sahebdivani draait om muziek die mensen uit het publiek opdragen aan een dierbare.
Continue reading “Persoonlijke verhalen bij de muziek uit het publiek”

Dedications 20 februari

Je dierbare verrassen met muziek….

Wil je graag muziek opdragen aan iemand die je dierbaar is en samen luisteren naar een live uitvoering ervan? Dat kan tijdens ‘Dedications’. Violiste Rosanne Philippens geeft samen met sopraan Karin Strobos, gitarist Johannes Möller, pianist Francois Lambert en celliste Ella van Poucke een bijzonder concert: het publiek kiest de muziek en persoonlijke verhalen komen tot leven met verhalenverteller Sahand Sahabdevani. Meer weten? Zelf muziek kiezen uit de keuzelijst?

Mad Hatters

Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Niet tijdens Mad Hatters 10 mei in Muziekgebouw aan ’t IJ. Jörgen van Rijen & Daria van en Bercken spelen werken op Trombone en Piano op het randje van genialiteit en gekte. Ravel, Berio en de Pulcinella van Stravinsky. Het Wieden+Kennedy Amsterdam Department of New Realities brengt de visuals en dat ziet er zo uit.

Contrasten

Contrasten, contrasten, contrasten: de basis van speelsheid. Met welke stukken kan je dat beleven? Daria van den Bercken vertelt in vogelvlucht:

Kamermuziek Amsterdam: seizoenstrailer

Kamermuziek Amsterdam kijkt terug op 3 seizoenen in Muziekgebouw aan ’t Ij. Vanaf januari 2017 zijn er weer concerten van Kamermuziek Amsterdam in Muziekgebouw aan ’t IJ. Grensverleggende kamermuziek, dichtbij in de Grote Zaal. Gelukkig nieuwjaar!

Nieuwe seizoen van start

We kunnen niet wachten. Ook dit seizoen nemen de KAMmusici u weer mee in een wereld van nieuwe ideeën en samenwerkingen met kunstenaars, dansers, schrijvers en filmmakers. Violiste Rosanne Philippens, het Dudok Kwartet, pianiste Daria van den Bercken en trombonist Jörgen van Rijen vormen de spil van de vier concerten. Zij komen hand in hand met de internationaal vermaarde Franse pianist Frank Braley, contrabassist Rick Stotijn, het Berlage Kwartet en vele anderen. Kamermuziek Amsterdam was onlangs bij Rosanne Philippens in Berlijn tijdens de voorbereidingen van het volgende concert en sprak daar met haar en pianist Julien Quentin over het komende project en de liefde voor kamermuziek. Bekijk hier binnenkort het interview.

Ragazze bespeelt de Nacht

Laatste concert van vorig seizoen gemist? Nocturne met Ragazze Kwartet en Anne Vegter nog één keer te zien in Kasteel Nyenrode. Het dynamische en veelzijdige ensemble dat met een “..magistrale sound en emotionele energie..” en met “..volwassen eigenheid en intens muzikaal..” de nacht zal bespelen in haar nieuwste programma Nocturne. Bekijk ook de trailer hier onderaan!   Continue reading “Ragazze bespeelt de Nacht”