Mad Hatters

Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Niet tijdens Mad Hatters 10 mei in Muziekgebouw aan ’t IJ. Jörgen van Rijen & Daria van en Bercken spelen werken op Trombone en Piano op het randje van genialiteit en gekte. Ravel, Berio en de Pulcinella van Stravinsky. Het Wieden+Kennedy Amsterdam Department of New Realities brengt de visuals en dat ziet er zo uit.

Contrasten

Contrasten, contrasten, contrasten: de basis van speelsheid. Met welke stukken kan je dat beleven? Daria van den Bercken vertelt in vogelvlucht:

Kamermuziek Amsterdam: seizoenstrailer

Kamermuziek Amsterdam kijkt terug op 3 seizoenen in Muziekgebouw aan ’t Ij. Vanaf januari 2017 zijn er weer concerten van Kamermuziek Amsterdam in Muziekgebouw aan ’t IJ. Grensverleggende kamermuziek, dichtbij in de Grote Zaal. Gelukkig nieuwjaar!

Nieuwe seizoen van start

We kunnen niet wachten. Ook dit seizoen nemen de KAMmusici u weer mee in een wereld van nieuwe ideeën en samenwerkingen met kunstenaars, dansers, schrijvers en filmmakers. Violiste Rosanne Philippens, het Dudok Kwartet, pianiste Daria van den Bercken en trombonist Jörgen van Rijen vormen de spil van de vier concerten. Zij komen hand in hand met de internationaal vermaarde Franse pianist Frank Braley, contrabassist Rick Stotijn, het Berlage Kwartet en vele anderen. Kamermuziek Amsterdam was onlangs bij Rosanne Philippens in Berlijn tijdens de voorbereidingen van het volgende concert en sprak daar met haar en pianist Julien Quentin over het komende project en de liefde voor kamermuziek. Bekijk hier binnenkort het interview.

Ragazze bespeelt de Nacht

Laatste concert van vorig seizoen gemist? Nocturne met Ragazze Kwartet en Anne Vegter nog één keer te zien in Kasteel Nyenrode. Het dynamische en veelzijdige ensemble dat met een “..magistrale sound en emotionele energie..” en met “..volwassen eigenheid en intens muzikaal..” de nacht zal bespelen in haar nieuwste programma Nocturne. Bekijk ook de trailer hier onderaan!   Continue reading “Ragazze bespeelt de Nacht”

Bestel nu de hele serie met 20% korting en ontvang CD

Bestel nu de vier concerten op de woensdagavond in de prachtige Grote Zaal van Het Muziekgebouw aan ’t IJ en ontvang 20% korting!

Doe je dat vòòr 15 september? Dan krijg je ook nog een CD van één van de KAMmusici cadeau. Wil je die CD ontvangen? Bestel je serie dan telefonisch via de kassa van het Muziekgebouw op 020 7882000 dan krijg je hem thuis gestuurd en geniet je de hee zomer alvast van het prachtige spel van Rosanne, Daria, Dudok, Berlage of Jörgen.

Making of

Op 30 september 2016 opende KAM met Keys to Mozart, de eerste van een trilogie. Pianiste Daria van den Bercken trekt er met camera en regisseur op uit om het fenomeen Mozart te leren te begrijpen. Dit doet zij door in zijn muziek te duiken, samenwerkingen aan te gaan en nieuwe composities tegen ‘zijn’ licht te houden. Lees hier over de voorbereidingen.

Oh My Boy

Componist Pim Moorer over zijn Stabat Mater en de bedroefde moeder als ontheemde mens: