Topmusici op Nyenrode: Rubens Consort

Koetshuis, Kasteel Nyenrode, Breukelen

Het Rubens Consort, geworteld in de rijke samenspeltraditie van het voormalige Rubens Quartet, vertolkt in kleinere en grotere formaties meesterwerken uit alle eeuwen van de muziekgeschiedenis. De drie kernmusici, Sarah Kapustin, Roeland Jagers en Sietse-Jan Weijenberg, kozen deze zondag de Goldberg Variaties van Bach.

Serie ‘Topmusici op Nyenrode’
Het Koetshuis opent haar deuren voor de zondagmiddagconcerten met een nieuw seizoen van vier programma’s met o.a. jong talent uit het Koninklijk Concertgebouworkest, Russische (forte)pianist Olga Paschenko, Goldbergvariaties van Bach door het Rubens Consort en harpistes en zangeres van het Duo Bilitis met een programma over de liefde in ‘Romeo & Juliette’. Combineer het concert met een wandeling over het landgoed of een rondleiding op het kasteel.

Extra: unieke rondeleiding door het kasteel

Voorafgaand aan het concert is er een informatieve en vooral ook sfeervolle rondleiding door het kasteel Nyenrode. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met het Vechtstreekmuseum en start om 14.00 uur voor het Koetshuis van Nyenrode. Onder leiding van een gids hoort u uitgebreid over de geschiedenis van het kasteel.