15:00 - 17:00

Koetshuisconcert: Amatis Piano Trio

Koetshuis, Kasteel Nyenrode, Breukelen

“The Amatis Piano Trio is an outstanding ensemble on their way to establishing a great international career” – Daniel Hope

Het Amatis Piano Trio is uitgegroeid tot een van de meest prominente piano trios van de nieuwe generatie, geroemd door zowel publiek als pers in Groot-Brittanië, Europa en Azië. Ze zijn verkozen tot ‘New Generation Artists 2016-2018’ door de BBC, nadat ze grote internationale prijzen in de wacht sleepten zoals het International Parkhouse Award (2015) in Wigmore Hall, het International ‘Joseph Joachim’ Competition (2016) in Weimar, de Dutch Classical Talent Tour (2016) van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam en het International ‘Joseph Haydn’ Competition (2017).

Het trio is uitgeroepen tot ‘Rising Stars 2018/2019’ door de European Concert Hall Organisation (ECHO) nadat ze werden genomineerd door de Elbphilharmonie in Hamburg, het Festspielhaus in Baden-Baden, het Konzerthaus in Dortmund en de Philharmonie in Keulen. Als gevolg zullen ze een tour maken langs de belangrijkste Europese zalen.