Joris en de Geheimzinnige Toverdrank

Goudestein, Diependaalsedijk 19, Maarssen

Het Epos Ensemble en verteller Iris van der Ende verzorgen een muzikale familievoorstelling rondom Roald Dahl’s Joris en de geheimzinnige Toverdrank.

Joris heeft van zijn moeder de taak gekregen om op zijn oude, ziekelijke oma te passen en vooral niet te vergeten haar haar drankje te laten slikken om 11 uur. Joris is niet al te dol op zijn oma en besluit zelf een drankje te brouwen om aan haar te geven. En dan … gebeuren de wonderlijkste dingen!

Dat Roald Dahl een krachtpatser is op het gebied van zéér fantasierijke kinderverhalen, is bekend. Maar hoe dit verhaal van hem, verteld door Iris van der Ende, één grote totaalbelevenis wordt met de muziek van componisten als Bozza, Hindemith, Fredriksson en Ibert… dat moet je gewoon meemaken! Ook theatrale en interactieve elementen ontbreken niet in deze voorstelling. De musici spelen op hobo, fluit, klarinet, fagot en hoorn.

De voorstelling is in Goudestein, één van de eerste buitenplaatsen langs de Vecht en het oude gemeentehuis van Maarssen, en is geschikt voor iedereen in de leeftijd van 6 t/m 106 jaar.

Tickets: 10,- p.p.

Extra:
Bezoek na het concert de bijzondere molen-tentoonstelling Wind, Water, Wieken en Werk in Vechtstreekmuseum (tegenover Goudestein). Toegang voor kinderen is gratis en voor volwassenen met 50% korting: €3,00